Список форумов Форум сайта «Глобус Беларуси» Форум сайта «Глобус Беларуси»
Основной проект — “Глобус Беларуси"

FAQFAQ   ПоискПоиск   ПользователиПользователи   ГруппыГруппы   РегистрацияРегистрация 
 ПрофильПрофиль   Войти и проверить личные сообщенияВойти и проверить личные сообщения   ВходВход 

Нямеччына Падарожжа па Баварыі
На страницу Пред.  1, 2

Начать новую тему   Ответить на тему    Список форумов Форум сайта «Глобус Беларуси» -> Путешествия -> Путешествия за границей
Предыдущая тема :: Следующая тема  
Автор Сообщение
alexBel

СообщениеДобавлено: 04 Nov 2014, Tue, 22:47    Заголовок сообщения: Ответить с цитатой

Частка VI Мюнхен. Заключны эпізод Баварскага падарожжа.

Вандроўка па Баварыі была ў сакавіку, аднак ўражаннямі пра яе я дзяліўся аж да ліпеня і зараз, пасля невялікага "прыбалтыйскага" перапынку, пасля таго, як адгрымела вядомае на ўвесь свет свята піва "Актобэрфэст", прыйшоў час завяршыць гэтую тэму.

Пакуль я рыхтаваў іншыя рэпартажы, катаўся па Прыбалтыцы і проста ленаваўся, флэшка з фотаздымкамі Мюнхена ляжала на падваконніку пад прамымі прамянямі летняга сонца... даруйце калі ласка, але здымкі "выгарэлі".

Ужо з раніцы 5 дня адчувалася, што падарожжа падыходзіць да свайго канца, таму настрой быў ня айс ... Мы пагрузіліся ў "родны" аўтобус і выехалі ў апошні горад. Доўга ехаць да яго не давялося, аднак нас доўга "каталі" па ім і пасля двухгадзіннай аўтобуснай экскурсіі, дазволілі-такі выйсці з аўтобуса. Экскурсавод, хутка нешта лапоча, бегма, правёў нас па некаторых вулачках цэнтра…

… завёў на двор старой рэзідэнцыі Вітэльсбахаў...

... і пакінуў на Марыенплацы, дазволіўшы, нарэшце, пабадзяцца па горадзе самастойна.
Узначальвае гэтую плошчу новая ратуша, пабудаваная ў XIX - пачатку ХХ ст.

З усходняга боку плошчы працягвае старэць старая ратуша, пабудаваная ў XIV стагоддзі.

Ад Марыенплаца мы накіраваліся на захад.
Першае, што мы сустрэлі - царква св. Міхаіла XVI ст. У гэтым храме размешчана пахавальня, дзе спачываюць многія каралі Баварыі, у тым ліку і "казачны кароль", пра замкі якога я распавядаў раней.

Справа відаць дзве вежы сабора св. Багародзіцы (Фрауэнкірхы) - сімвала Мюнхена.
Здзівіла тое, што многія храмы Баварыі ўпрыгожаны цыбуляпадобнымі купаламі. Цікава, чаму так? Бо для каталіцкай і лютэранскай архітэктуры больш характэрны высокія гатычныя шпілі і мудрагелістыя барачныя заканчэння.

Выйшлі на Карлсплац

Будынак акруговага суда.

Асабнякі недалёка.

Адсюль мы пайшлі на Адэансплац паўз Фрауэнкірху. Сфатаграфаваць цалкам у мяне яе не атрымлівалася, а кавалкамі не хацелася, таму, на жаль, перадаць для вас ўсю моц гэтага храма я не магу.
У ансамбль Адэансплац ўваходзіць Фэльдхернхалле ("Зала баварскіх палкаводцаў").

І Театінэркірха XVII ст.

Побач з Адэансплацам месціцца Хофгартэн - парк у цэнтры горада, які быў закладзены яшчэ ў пачатку XVII стагоддзя.

Галоўным фасадам на яго выходзіць новы палац - частка комплексу рэзідэнцыі Вітэльсбахаў. Вельмі аскетычны і суровы на мой погляд будынак, больш падобны на будынкі, якія будаваліся ў Нямеччыне ў 1940-х ...

Пабадзяліся яшчэ крыху па парку і пайшлі на Максіміліянплац, названы так у гонар першага манарха Баварыі - Максіміліяна Ёзэфа. Зразумела, што на плошчы першага караля, названай у гонар першага караля, будзе ўсталяваны помнік першаму каралю, і не істотна, што ззаду помніка - нацыянальны тэатр, у якім ставілі свае творы Вагнер і Штраўс, праўда, сам тэатр быў пабудаваны па даручэнні усё таго ж Макса ...

Максіміліянплац размешчаны недалёка ад старой ратушы, а побач з ратушай знаходзіцца царква святога Духа XVI стагоддзя.

У яе падножжа ўжо некалькі стагоддзяў бушуе і пералічвае грошы рынак. Калі мы праходзілі паўз, там так пахнула трускаўкай за 2,5 еўра (гэта ў сакавіку-то), што мы не выстаялі і купілі кантэйнер.
Больш безгустоўных ягадаў за сваё жыццё я не еў ... Наогул, мы іх толькі паспрабавалі і адразу выкінулі ...

Напрыканцы, пакажу вам цікавы размаляваны домік ...

Мюнхен - вялікі горад з адпаведны атмасферай, большасць будынкаў у цэнтры - псеўдагістарычныя рэканструкцыя, прычым на сучасны манер.

Менавіта таму я выдумаў гісторыю з "выгарэлымі" здымкамі - каб хоць крыху надаць гэтаму шклу і бетону больш "пацёрты" выгляд.

Шмат людзей, машын, усе спяшаюцца і мітусяцца - не ў маім гусце. Па гэтай нагоды ён не выклікаў захаплення, хоць сам па сабе горад не дрэнны.

Мне вельмі спадабалася Баварыя наогул - гэта менавіта тое, што я жадаў убачыць у ЕЗ у першую чаргу. Маленькія мястэчкі Бамберг і Ротенбург выклікалі шквал эмоцый, ад якіх я ўпадаў у эйфарыю. У іх, куды не паглядзі - маляўнічыя абвітыя плюшчом сярэднявечныя домікі ўтвараюць цесныя вулачкі, вежы старых храмаў стагоддзямі нясуць сваю варту, а брукаваныя дарогі, напэўна, памятаюць адбіткі ног дзесяткаў пакаленняў. Не пакінулі абыякавымі і зімовыя Альпы - гэтыя заснежаныя вяршыні немагчыма забыць.
За ўсю вандроўку я ні разу не расчараваўся і думаю, што гэта было лепшым варыянтам пазнаёміцца ​​з гэтым культурным рэгіёнам.

http://ales-matsesha.livejournal.com/7857.html

Последний раз редактировалось: alexBel (11 Mar 2015, Wed, 19:12), всего редактировалось 2 раз(а)
Посмотреть профиль Отправить личное сообщение Отправить e-mail Посетить сайт автора
КИНДУС

СообщениеДобавлено: 04 Nov 2014, Tue, 23:18    Заголовок сообщения: Ответить с цитатой

Трэба будзе сваю флэшку палажыць на падваконнiк... :)
Посмотреть профиль Отправить личное сообщение
Владислав Ф.

СообщениеДобавлено: 05 Nov 2014, Wed, 8:48    Заголовок сообщения: Ответить с цитатой

Цитата:
большасць будынкаў у цэнтры - псеўдагістарычныя рэканструкцыя, прычым на сучасны манер.

Так, в принципе, по всей Германии - альдштаты по большей части являются послевоенными новоделами, аттракционами для туристов.

А вообще сами немцы считают Баварию самой дорогой землей, а Мюнхен - самым дорогим городом.

А если будет желание и возможность - попробуйте круиз по Рейну. Кораблик стал в очередном городке - идете пробовать местные вина. Вина вкусные, цены доступные.
Алемания

СообщениеДобавлено: 12 Feb 2015, Thu, 23:43    Заголовок сообщения: Ответить с цитатой

---

Последний раз редактировалось: Алемания (18 Mar 2015, Wed, 14:51), всего редактировалось 2 раз(а)
Алемания

СообщениеДобавлено: 12 Feb 2015, Thu, 23:48    Заголовок сообщения: Ответить с цитатой

---

Последний раз редактировалось: Алемания (18 Mar 2015, Wed, 14:50), всего редактировалось 1 раз
alexBel

СообщениеДобавлено: 10 Mar 2015, Tue, 23:22    Заголовок сообщения: Ответить с цитатой

Нас на мост не пустили, как видно, тогда еще было скользко, но мы пробрались и делали снимки на пол пути

Алемания писал(а):
Там снимать можно, мы ничего не нарушали! Честное слово!

)))

Алемания писал(а):
Замок строился в конце 19 в., в нем сразу запроектированы были паровое отопление и иные удобства и был телефон, так что он и не должен производить впечатление старинного

но в это время был популярен модерн и даже перила на лестницах изготавливались с особым изыском, но в Нойшванштайне я обнаружил обычные металлические трубы. такие же, которые устанавливают на пандусах, а плитка под ногами не имела даже намека на изысканность... это просто квадратный кусок кафеля, которым у нас выстилают полы внутри помещений, обычная такая серая квадратная плитка.
Посмотреть профиль Отправить личное сообщение Отправить e-mail Посетить сайт автора
Алемания

СообщениеДобавлено: 10 Mar 2015, Tue, 23:35    Заголовок сообщения: Ответить с цитатой

---

Последний раз редактировалось: Алемания (18 Mar 2015, Wed, 14:50), всего редактировалось 1 раз
alexBel

СообщениеДобавлено: 11 Mar 2015, Wed, 19:03    Заголовок сообщения: Ответить с цитатой

Алемания писал(а):
, видимо, использовали материалы подешевле.

именно об этом и шла речь...
замок с претензией на средневековый облик при ближнем рассмотрении - частично дешевая подделка... (частично потому, что наравне с дешевым материалом некоторых комнат соседствуют комнаты с дорогой роскошной мебелью и расписными потолками.
Ласточка

СообщениеДобавлено: 31 May 2015, Sun, 21:48    Заголовок сообщения: Ответить с цитатой

а в немецком метро не катались?)
в частности в Нюрнберге?)
alexBel

СообщениеДобавлено: 27 Jun 2015, Sat, 21:16    Заголовок сообщения: Ответить с цитатой

Ласточка писал(а):
а в немецком метро не катались?)
в частности в Нюрнберге?)

а в Нюрнберге есть метро? Shocked
Начать новую тему   Ответить на тему    Список форумов Форум сайта «Глобус Беларуси» -> Путешествия -> Путешествия за границей Часовой пояс: GMT + 3
На страницу Пред.  1, 2
Страница 2 из 2

Перейти: