Предыдущая тема :: Следующая тема |
Автор |
Сообщение |
geo.by
|
Добавлено: 07 Feb 2012, Tue, 20:47 Заголовок сообщения: Re: в. Станькава (Дзяржынскі раён) Царква сьв. Мікалая |
|
|
Я хіба дазваляў адсюліць?
Тады ўжо трэба поўную спасылку даваць на аўтара з яго псеўданімам |
|
Вернуться к началу |
|
 |
korkh
|
Добавлено: 08 Feb 2012, Wed, 12:43 Заголовок сообщения: |
|
|
geo.by, прабачце. Выдаліць? |
|
Вернуться к началу |
|
 |
Tegenaria

|
Добавлено: 08 Feb 2012, Wed, 18:48 Заголовок сообщения: Re: в. Станькава (Дзяржынскі раён) Царква сьв. Мікалая |
|
|
geo.by писал(а): |
Я хіба дазваляў адсюліць?
Тады ўжо трэба поўную спасылку даваць на аўтара з яго псеўданімам |
эээмм.... Так ведь фото выложено в открытом доступе (на Panoramio), а в подаче ссылки на свободно лежащую информацию/картинку ничего крамольного нет. Тем более, что при переходе по ссылке есть "спасылка на аўтара з яго псеўданімам". Если бы Korkh подписал картинку своим именем, ну или просто не указал, откуда она, тогда ваш тон был бы понятен, а так... |
|
Вернуться к началу |
|
 |
KiberDen !!!
|
Добавлено: 08 Feb 2012, Wed, 20:54 Заголовок сообщения: |
|
|
калі выкідываеце што-небудзь у глабальную сетку на свабодны доступ, будзьце гатовыя да таго, што гэтай інфармацыяй будуць свабодна карыстацца, і нічога крамольнага тут няма, тым болей што спасылка ёсьць, усё "па-чэснаму" ;) |
|
Вернуться к началу |
|
 |
geo.by
|
Добавлено: 09 Feb 2012, Thu, 13:31 Заголовок сообщения: Re: в. Станькава (Дзяржынскі раён) Царква сьв. Мікалая |
|
|
надакучыла
Последний раз редактировалось: geo.by (25 May 2013, Sat, 12:11), всего редактировалось 2 раз(а) |
|
Вернуться к началу |
|
 |
Андрей Щелкунов
|
Добавлено: 09 Feb 2012, Thu, 13:53 Заголовок сообщения: |
|
|
geo.by писал(а): | Никто не имеет права копировать или использовать Ваши фотографии без Вашего специального разрешения. |
Белорусское законодательство не требует получения разрешения для использования фото в некоммерческих целях. Нужно только указать источник и автора. На этом форуме первое korkh сделал, а вот насчёт второго Ваша правда. |
|
Вернуться к началу |
|
 |
geo.by
|
Добавлено: 09 Feb 2012, Thu, 14:00 Заголовок сообщения: |
|
|
Андрей Щелкунов писал(а): | geo.by писал(а): | Никто не имеет права копировать или использовать Ваши фотографии без Вашего специального разрешения. |
Белорусское законодательство не требует получения разрешения для использования фото в некоммерческих целях. Нужно только указать источник и автора. На этом форуме первое korkh сделал, а вот насчёт второго Ваша правда. |
Так я поэтому сюда и написал.
Гугл уже ищет по изображениям, выдал все места, где есть мое фото |
|
Вернуться к началу |
|
 |
Андрей Щелкунов
|
Добавлено: 09 Feb 2012, Thu, 14:51 Заголовок сообщения: |
|
|
geo.by писал(а): | Так я поэтому сюда и написал. |
Но с другой стороны существует всеобщая практика указания на форумах только ссылки, хоть это и не полностью соотносится с законами...
Последний раз редактировалось: Андрей Щелкунов (09 Feb 2012, Thu, 17:42), всего редактировалось 1 раз |
|
Вернуться к началу |
|
 |
Leschij87

|
Добавлено: 09 Feb 2012, Thu, 17:35 Заголовок сообщения: |
|
|
Да ну вас, калі вам так шкада сваіх фотаздымкаў, захоўвайце іх ў сваім дамашнім альбоме, і ўжо сто адсоткаў ніхто не скрадзе іх)))
Крыку, нібыта ў вас карову скралі))) |
|
Вернуться к началу |
|
 |
korkh
|
Добавлено: 09 Feb 2012, Thu, 19:06 Заголовок сообщения: |
|
|
Адзінай прычынаю яе знаходжаньня ў маім фотаальбоме, зьяўлялася памяньшэньне арыгінальнага памеру фотаздымку, які быў занадта вялікі для форуму, ніколі не меў на мэце прысвоіць сабе чужыя заслугі. |
|
Вернуться к началу |
|
 |
geo.by
|
Добавлено: 09 Feb 2012, Thu, 20:33 Заголовок сообщения: |
|
|
надакучыла
Последний раз редактировалось: geo.by (14 Jun 2013, Fri, 10:37), всего редактировалось 1 раз |
|
Вернуться к началу |
|
 |
Tegenaria

|
Добавлено: 09 Feb 2012, Thu, 23:10 Заголовок сообщения: |
|
|
Короче:
Leschij87 писал(а): | Да ну вас, калі вам так шкада сваіх фотаздымкаў, захоўвайце іх ў сваім дамашнім альбоме, і ўжо сто адсоткаў ніхто не скрадзе іх)))
Крыку, нібыта ў вас карову скралі))) |
+100500
Че-то я не понимаю, столько шума из-за ссылки на фото. Т.е., если я дам ссылку на статью на тутбае или еще где, дам ссылку на любое фото из инета - это плохо будет? Так тут же полный форум такого...
Не, я не против копирайтов, прав на фотки, тексты, но ведь существуют разумные пределы...? |
|
Вернуться к началу |
|
 |
geo.by
|
Добавлено: 10 Feb 2012, Fri, 9:10 Заголовок сообщения: |
|
|
надакучыла
Последний раз редактировалось: geo.by (25 May 2013, Sat, 12:14), всего редактировалось 2 раз(а) |
|
Вернуться к началу |
|
 |
korkh
|
Добавлено: 10 Feb 2012, Fri, 12:53 Заголовок сообщения: |
|
|
Па-першае, я прынёс свае выбачэньні. Альбомы на Яндэкс фотках выкарыстоўваю як інкубатар фатаздымкаў, дзеля далейшага разьмяшчэньня на іншых рэсурсах, у прыватнасьці і для Глобуса Беларусі, а не для зарабленьня славы і атрыманьня нейкіх фінансавых дывідэндаў, сэнс пампаваньня вашай фоткі я патлумачыў вышэй, на сайтах і форумах спасылку на першакрыніцу стаўлю ЗАЎСЁДЫ, якія шчэ да мяне пытаньні?
ЗЫ: фота выдалена. |
|
Вернуться к началу |
|
 |
Давид
|
Добавлено: 10 Feb 2012, Fri, 13:45 Заголовок сообщения: |
|
|
я вось таксама не разумею, з чаго гэта катавасія....
калі чалавек выкладае фатаздымак у сеціва (тое ж панараміо) у поўным памеры, то ён загадзя павінен пагаджацца з тым, што гэтае фота будуць капіраваць і спасылацца на яго.
ды і наогул. навошта быць такім сквапным... усё ж такі людзі тут працуюць не дзеля сябе, а дзеля таго, каб усе маглі пабачыць прыгажосьць Беларусі як краіны. я мог бы таксама забараняць дотык да маіх фатаздымкаў (тым больш, што яны сапраўды адзіные ў сваім родзе і набатыя за немалыя грошы), але я разумею, што гэта скарб які належыць народу і народ павінен як мінімум мець дотык да электроных копій.
а калі прынцыпіяльна важна, каб правы захоўваліся, рабіце лагатып паўпразрачны ў самым цэнтры фоткі ; ) |
|
Вернуться к началу |
|
 |
|
|
|
|
|
Вы не можете начинать темы Вы не можете отвечать на сообщения Вы не можете редактировать свои сообщения Вы не можете удалять свои сообщения Вы не можете голосовать в опросах Вы не можете вкладывать файлы Вы можете скачивать файлы
|
|