Предыдущая тема :: Следующая тема |
Автор |
Сообщение |
В59
|
Добавлено: 02 Jul 2022, Sat, 23:56 Заголовок сообщения: 06.22 Той родны кут... |
|
|
Халмоўка, Мядзельскі раён.
Міжваенны склеп.
Пагонны двор.
Холма. На месцы былога фальварка.
https://orda.of.by/.map/?54.719683,27.110484&m=gm/17,osm/6,rkka/13,wig/13
Амаль Праванс.
Ніўкі.
Нарэшце, дабраўся туды, куды даўно збіраўся.
Чырвонаармейцы, 1919. Падалося, што помнік стаяў недзе ў іншым месцы, а потом быў перанесены сюды. Па-першае, такіх пафасных словаў па чырвонаармейцам 19 года я раней не бачыў. Па-другое, стары падмурак з блокаў і рэшткі, відаць, былога помніка побач. Дарэчы, чорны мармуровы пастамент таксама ляжыць непадалёк.
Вішанка на торце - Маці Божая Шкаплерная замест чырвонай зоркі. Разгадка знайшлася ў вёсцы, калі адзін мясцовы жыхар удакладніў у нас: "Дык гэта не палякам помнік?". Вось такая яна, беларуская талерацыя.
Падбярэзьзе.
Мяркуючы па падмурку, вокнах, стане зруба - 30-я гг. 20 ст.
Рэшткі ўтаптанага трактарамі бруку паміж Ніўкамі і Балашамі.

Последний раз редактировалось: В59 (03 Jul 2022, Sun, 11:38), всего редактировалось 1 раз |
|
Вернуться к началу |
|
 |
GlobusBelarusi Site Admin
|
Добавлено: 03 Jul 2022, Sun, 7:23 Заголовок сообщения: |
|
|
В59 писал(а): | Падбярэзьзе.
Мяркуючы па падмурку, вокнах, стане зруба - 30-я гг. 20 ст. |
Падмурак - так, але вось астатняе... Магчыма, пасля 1990 г., гл. https://orda.of.by/.add/gallery.php?podbereze/chapel
І ці ёсць дакладныя каардынаты? |
|
Вернуться к началу |
|
 |
В59
|
Добавлено: 03 Jul 2022, Sun, 11:41 Заголовок сообщения: |
|
|
А тут яшчэ гонт пад шыферам... З сярэдзіны, быццам, як навабуд выглядае. Карацей - пытаньнечка. На жаль, каардынатаў больш дакладных, чым на Глобусе, няма. |
|
Вернуться к началу |
|
 |
Александр Dehty
|
Добавлено: 04 Jul 2022, Mon, 19:23 Заголовок сообщения: |
|
|
В59 писал(а): | Падбярэзьзе.
Мяркуючы па падмурку, вокнах, стане зруба - 30-я гг. 20 ст.
|
Успомніў тую тэму. Забыўся тады напісаць, то цяпер. Адзіная інфармацыя, што набыў ад жыхаркі суседніх Балашоў, сёння шчэ раз аднавіў, сазваніліся. Жанчына 1960 г.н., сцвярджае, што яшчэ маленькай дзяўчынай хадзіла з бабуляй на тыя могілкі і капліца "там была".
- Можа развалены зруб, згніўшы; толькі падмурак?
- Не, і сцены, і страха, усё было.
Пры саветах, зразумела, службаў аніякіх не было, з часам трупехла і апошнія "можа гады 2-3 рабілі там рамонт".
Выбачаюся, што адразу не паведаміў. Мо хто яшчэ з таго боку будзе, бо мядзельскія да нас не звяртаюцца (зараз адны мінчане ), то можа не забудуся. |
|
Вернуться к началу |
|
 |
|
|
|
|
|
Вы не можете начинать темы Вы не можете отвечать на сообщения Вы не можете редактировать свои сообщения Вы не можете удалять свои сообщения Вы не можете голосовать в опросах Вы не можете вкладывать файлы Вы можете скачивать файлы
|
|