Предыдущая тема :: Следующая тема |
Автор |
Сообщение |
alexBel

|
Добавлено: 11 Oct 2014, Sat, 13:58 Заголовок сообщения: Адной восеньскай раніцай ... |
|
|
Прадмова
Я ведаю, што ствараць новыя тэмы не зусім добра, але разбіваць гэты артыкул на мноства тэм не хацелася, а хацелася ўсё падаць адзіным расповедам
Гэты пост не будзе прысвечаны нейкаму гораду з унікальнымі помнікамі архітэктуры, у ім не будзе цікавых (ці занудных - каму-як ...) гістарычных казак і ў ім няма маіх суб'ектыўных разважанняў - гэта артыкул аб марознай, туманнай восеньскай раніцы ў беларускай глыбінцы - я нават не буду казаць, дзе гэта, таму што падобныя пейзажы сустракаюцца па ўсёй Беларусі, гэтым трэба проста любавацца.
Рана раніцай, калі яшчэ ўсе спалі, я выслізнуў з-пад коўдры на халодную падлогу і папоўз на кухню ставіць чайнік, па шляху некалькі разоў намерваўся разгарнуцца і нырнуць назад, аднак напіўшыся гарачай кавы і ўцяпліўшысь, сеў у заінелую машыну і выехаў з горада.
Праз некалькі кіламетраў звярнуў з шашы ў адну закінутую вёсачку і, праскочыўшы яе, выехаў на прасёлкавую дарогу, зацягнутую смугой.
Пад'ехаў да возера.
Тут я меў намер засняць восеньскі світанак з усімі яго любатамі - над пажалцелым лесам, які адбіваецца ў воднай роўнядзі, акружанай травой і дрэвамі ў белым інеі і тумане.
Але смуга была такой, што чакаць тут бездакорнага світання было б глупствам ...
Я накіраваўся на ўзвышша - у вёску. Спыніўся каля адной з пакінутых хат ...
... І ў чаканні вырашыў зрабіць некалькі тэматычных здымкаў.
Калі выбраўся на двор - світанак ўжо ва ўсю буяў ў вузкай палосцы неба, не зацягнутай аблокамі.
Я скакаў праз ямы і лётаў па схіле ў пошуках розных ракурсаў ...
... а каштоўныя секунды няўмольна выцякалі ...
... і у рэшце рэшт сонца зноў схавалася, пакінуўшы жоўта-аранжавую паласу неба.
Нізіны афарбаваліся ў сіне-зялёныя колеры.
Разважыўшы, што на гэтым баку возера я ўжо быў, вырашыў паехаць на іншы.
Крадучыся уздоўж абзы лесу, нельга не атрымаць асалоду ад выгляда дрэў у тумане.
Грунтавая дарога сярод цёмна-зялёнай травы ў белым інеі глядзелася незвычайна яркай.
Канава, якая сілкуе возера (або якая сілкуецца за кошт яго, я ў гэтых тонкасцях не надта дасведчаны, проста - прыгожа атрымалася)
Раптам у маю галаву прыйшла думка заняцца мадэльнай здымкай, у якасці аб'ектаў я выбраў расліны ў інеі.
"Як дарэчы, што я не выклаў з торбы "Геліёс-44"- падумаў я і, начапіўшы гэта вока, пачаў абіраць травы.
Напрыканцы паэксперыментаваў з дадзеным аб'ектывам на далёкія дыстанцыі:
Я не выспаўся, адчуваў сябе не зусім добра, але быў шчаслівы. І вам раю: часцей выбірайцеся з горада, нават не за чымсьці ўнікальным, а хаця б проста, паглядзець на світанак.
http://ales-matsesha.livejournal.com/7479.html
Последний раз редактировалось: alexBel (22 Oct 2014, Wed, 23:04), всего редактировалось 1 раз |
|
Вернуться к началу |
|
 |
В59
|
Добавлено: 11 Oct 2014, Sat, 15:07 Заголовок сообщения: |
|
|
Ідэя - выдатна, выкананьне - выдатна, сіла волі - найвыдатна, над мовай трэба папрацаваць. |
|
Вернуться к началу |
|
 |
Алекс Сталь

|
Добавлено: 11 Oct 2014, Sat, 15:52 Заголовок сообщения: |
|
|
alexBel
Супер!!!Отличные снимки!
Даже слегка поёжился, почти ощутив прохладу. |
|
Вернуться к началу |
|
 |
GlobusBelarusi Site Admin
|
Добавлено: 11 Oct 2014, Sat, 17:24 Заголовок сообщения: |
|
|
Добрыя здымкі, прыемны тэкст. Дзякуй. |
|
Вернуться к началу |
|
 |
alexBel

|
Добавлено: 11 Oct 2014, Sat, 23:20 Заголовок сообщения: |
|
|
В59 писал(а): | Ідэя - выдатна, выкананьне - выдатна, сіла волі - найвыдатна, над мовай трэба папрацаваць. |
Дзякуй! :D Калі ласка, не падкажаце, дзе ж я з мовай нашкодзіў? буду удзячны, дасылайце у лічку.
Александр Сталь, GlobusBelarusi
Дзякуй! :D |
|
Вернуться к началу |
|
 |
Александр Dehty
|
Добавлено: 11 Oct 2014, Sat, 23:40 Заголовок сообщения: |
|
|
Дадам сваё зачараванне - цудоўна! Геліос-44 - выдатны фікс, даволі незаслужана застаўшыся ў гісторыі. |
|
Вернуться к началу |
|
 |
alexBel

|
Добавлено: 22 Oct 2014, Wed, 23:06 Заголовок сообщения: |
|
|
Александр Dehty писал(а): | Дадам сваё зачараванне - цудоўна! Геліос-44 - выдатны фікс, даволі незаслужана застаўшыся ў гісторыі |
Дзякуй! чаму застаўся? яго выкарыстоўваюць сотні фатографаў і па гэты дзень... |
|
Вернуться к началу |
|
 |
Александр Dehty
|
Добавлено: 22 Oct 2014, Wed, 23:56 Заголовок сообщения: |
|
|
Я меў на ўвазе, што сучасных варыянтаў Геліос больш няма. На жаль, жывучы ля завода "Зеніт" і карыстаючыся замежнай оптыкай, цяжка зразумець чаму добры прадукт застаўся ў гісторыі, а не развіваецца далей. Думаю, каб быў такі Геліос, ды пад сучасныя патрабаванні (аўтафокус і інш.), то было б вельмі ня дрэнна. Неяк праскочыла падобная навіна , ды й заціхла. |
|
Вернуться к началу |
|
 |
|
|
|
|
|
Вы не можете начинать темы Вы не можете отвечать на сообщения Вы не можете редактировать свои сообщения Вы не можете удалять свои сообщения Вы не можете голосовать в опросах Вы не можете вкладывать файлы Вы можете скачивать файлы
|
|